Professionelle velfærdsteknologiske hjælpemidler til ALS patienter i hele Danmark

ALS står for (Amyotrofisk lateral sklerose), og er en forholdsvis sjælden sygdom i Danmark. Ved ALS påvirkes nervecellerne i den forreste del af rygmarven og hjernebarken. Det er disse celler der styrer musklernes bevægelser, og derfor er det musklerne i kroppen, der bliver påvirket af ALS.

Vores velfærdsteknologiske hjælpemidler til ALS patienter er derfor typisk hjælpemidler i form af f.eks. omverdenskontrol / omgivelseskontrol som gør det muligt for ALS patienten, f.eks. at fjernkontrollere TV’et, computeren, dørene mm.

Vil du ringes op?

Eller ring til os på
65 31 06 51

Hvilke former for velfærdsteknologiske hjælpemidler til ALS patienter tilbyder vi?

Vores hjælpemidler er typisk i form af forskellige elektroniske kontakter som giver ALS patienten mulighed for at kontrollere forskellige ting i boligen. I starten af sygdomsforløbet kan man med fordel benytte følgende former for hjælpemidler:

Lille sommerfuglkontakt, Stor sommerfuglkontakt, Fingerkontakt, Big Buddy, Kindkontakt, Mikroletkontakt.

Når sygdommen er mere fremskreden, og ovenstående kontakter ikke længere kan benyttes pga. for svage muskler, kan muskelkontakten benyttes i stedet.

Nedenfor er lavet en kort beskrivelse af nogle af de forskellige velfærdsteknologiske hjælpemidler, som vi forhandler og opsætter.

Lille sommerfuglkontakt – Denne kontakt kan tilsluttes diverse former for produkter samt kaldeanlæg, så ALS patienten kan kalde på en plejer, blot ved et enkelt tryk.

Stor sommerfuglkontakt – Denne kontakt fungerer på samme måde som den lille sommerfuglkontakt. Den er dog større, hvilket gør det nemmere for ALS patienten af trykke på den, når musklerne er mere svækkede.

Fingerkontakt – En finger kontakt er typisk meget anvendelig for patienter med svage fingerkræfter, da den er meget følsom og nem af bruge.

Big Buddy – Kontakten Big Buddy er specielt anvendelig for handicappede, som ikke kan benytte de andre former for kontakter.

Kontakt os om hjælpemidler til ALS patienter i hele Danmark

Hvis du ønsker mere information om vores forskellige velfærdsteknologiske hjælpemidler til ALS patienter, eller hvis du har andre spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os på tlf. 65 31 06 51 eller på vores e-mail her.

Godkend på MitID med omgivelseskontrol fra HouseMate

Vores omgivelseskontrol fra HouseMate kan man bruge til at styre forskellige App`s på telefonen. Her iblandt også det hidtidige NemID – som nu snart hos mange bliver udskiftet med det nye MitID.

Til MitID er det muligt at få en Chip, det vil sige en lille enhed der skal trykkes på. Hos FLT Alarmer har vi nu lavet en løsning, så borgeren kan bruge HouseMate til at aktivere en lille aktuator, der fysisk trykker på knappen på Chip`en. Det betyder at borgeren selv kan udføre hele handlingen, når der skal godkendes noget med MitID.

Kindkontakt – En kindkontakt aktiveres ved et let tryk med enten kinden, hovedet, armen, hånden, fingeren, foden eller benet, og der kan trykkes på kontakten fra alle vinkler.

Mikroletkontakt – Denne kontakt kan monteres på enten seng eller kørestol, og kræver kun et tryk på ganske få gram.

FLT-IK Internt Kald – Dette er et anlæg til brug i mindre institutioner samt i private hjem. Anlægget kan benyttes af brugeren til at kalde direkte på en personlig hjælper, som derefter kan hjælpe brugeren.

Muskelkontakt – En muskelkontakt benyttes når ALS patientens muskler er for svage til, at benytte de ovenstående kontakter. Muskelkontakten kan registrere helt små bevægelser i musklerne, eksempelvis at vippe med et øjenbryn.

Vi tilbyder hjælpemidler til ALS patienter overalt på Fyn, Sjælland og Jylland, ofte i byerne Odense, København, Aalborg og Århus