Komfurvagt

Beskrivelse

Hvem har ikke en eller anden gang glemt at slukke for sit el-komfur?

Den heraf følgende BRANDFARLIGE situation kan imidlertid opstå langt oftere hos personer med nedsat hukommelse. De har brug for nogen eller noget, der kan hjælpe dem med det, de tidligere har klaret så udmærket selv.

Komfurvagt er bl.a. et effektivt hjælpemiddel til demente.

KOMFURVAGTEN kan netop være et godt hjælpemiddel for en person med nedsat hukommelse (eksempelvis til demente), eller til en person som er udviklingshæmmet – særligt hvis denne bor alene. Pårørende vil få mindre at bekymre sig om. De ved at en KOMFURVAGT giver tryghed i hverdagen.

KOMFURVAGTEN består af to komponenter, en elvagt og en varmevagt.
Elvagten er i princippet et avanceret programmerbart tidsur, der registrerer, hvor længe komfuret eller kogepladen har været tændt. Det vil sige, at såfremt komfur eller kogeplade har været tændt længere tid, end elvagtens tid er indstillet til, afbrydes strømmen.

 

Varmevagten registrerer varmen fra kogepladerne på komfuret. Når føleren (varmevagten) registrerer, at det bliver for varmt, vil strømmen også i denne situation blive afbrudt.

Alle knapper på komfuret skal nulstilles, inden KOMFURVAGTEN er virksom på ny.
Varmevagten monteres på væggen bag ved komfuret, 40 cm. over komfurets overflade. Elvagt og varmevagt kobles sammen v.h.a. et stik. Ønsket tid indstilles på elvagten, som placeres på gulvet eller væggen bag ved komfuret. Komfuret bruges på normal måde.

KOMFURVAGTEN, der tilsluttes den bestående el-installation skal monteres af en autoriseret el-installatør.

ISO Klassifikation: 15032101 HMInr: 18592